2017. október 31., kedd

Halloween - A tökéletes könyv ünnepi outfitedhez


Sziasztok, kedves Olvasók! Ti is vártátok már ezt a napot? Remélem, senki sem marad kifaragott tökök és ijesztő arcfestés nélkül a mai napon. Úgy mondják, hogy a napokban a szellemek jelenléte erősebb, felmásznak a Pokolból az elkárhoztatott lelkek. Bár ez az ünnep manapság nagyrészt jókedvet csal az emberek életébe, a történelem során voltak népek, akik emberáldozatot is mutattak be ezen a napon ördögüldözési fesztiválozás közben. Hát vigyázzatok magatokra, ki tudja, mi vár rátok a sarkon… Boldog Halloween-t szeretnénk kívánni mindenkinek Steph-fel ezzel a kis poszttal. Én magyar, míg Steph olyan angol köteteket mutat be, amik feldobhatják a mai öltözeteteket. Hisz egy igazi könyvmolynál mindig van legalább egy könyv... 


Ghost
Szellem

Bár ebben a bejegyzésben nem olyan könyveket hoztunk, amiket mi is olvastunk volna, inkább olyanokat próbáltunk összegyűjteni, ami jól passzolhat a mai napra eltervezett öltözetetekhez a borítójuk miatt. Ám az Asylum egy olyan kötet, amit kivételesen olvastam, és igazolhatom, hogy nem csak a külseje, de a belseje is rémisztő. A történet mellé olyan fotógráfiák lettek csatolva, amik hátborzongató hangulatot kölcsönöznek az amúgy sem túl barátságos sztorihoz. Hogyha egy kis borzongásra vágysz, irány a könyvesbolt! És még a felszerelésed mellé is csodásan fog mutatni.


Zombie
Zombi

Az egyik legnépszerűbb jelmez Halloween ünnepén az élőhalott maskara. A mai nap talán még ijesztőbb számunkra a temető, mint máskor, nemde? Én mondjuk, az év minden napján igyekszem távol tartani magam a temetőktől, de ez más kérdés. Hogyha úgy tervezed, hogy az idei évi választottad neked is ez lesz, mi illene jobban outfitedhez, mint a Walking Dead könyv változata, ami meglepően rémisztő borítót kapott. Elég ránézni, és az emberen végigfut a hideg. Az agyak kikanalazása közben biztosan jó szórakozást nyújt majd ez a könyv… kmh.

Queen of spiders
Pókok királynője

Ez már egy speciálisabb jelmez, amiben kiélhetitek a fantáziátokat, amennyiben persze képesek vagytok elviselni a testeteket ellepő mű pókocskákat, akik a mai napra a családotokat jelenthetik. Ehhez az ötlethez tökéletesen passzol Ezekiel Boone – A kirajzás című könyve. Mikor először megláttam ezt a kiadást, és ráközelítettem a képre úgy gondoltam ez valami vicc. Áh, egy kiadó sem vállalhat be egy ilyen merész borítót. Hát tévedtem, ez véresen komoly. Nem tudom, ki az, aki szívesen tartja a kezében ezt a könyvet, de ha igazán tökös vagy, te is beszerzed és csatolod a mai jelmezedhez.

Skeleton
Csontváz

Nem maradhat el az ünnep egyik jellegzetessége, a csontváz maskara sem. Nem feltétlenül szükséges a teljes öltözet, hiszen csupán arcfestéssel lélegzetelállító maszkokat lehet gyártani. Így ha szívesen sminkelnél fehérrel és feketével, egy koponya a tökéletes választás. Mintázhatod ezt akár M. L. Rio, If We Were Villains regényének borítójáról, melybe én első látásra beleszerettem. Fáj is rá a fogam, az tény. Ugyan a történet inkább a thriller műfajához áll közelebb, a külseje szerintem nagyszerűen illik az ünnep hangulatához. Garantáltan a legelegánsabb kiegészítőt tudhatod magadénak ezzel a könyvvel.

Creepy doll
Baba

A hölgyek körében közkedvelt öltözék lehet az ártatlannak tűnő, ám mégis ijesztő baba outfit. Talán minden leánygyerek álma volt régen, hogy a polcára ültethessen egy szépséges porcelánbabát. Azonban a horror műfajban alkotók figyelmét sem kerülte el azokban a nagy kerek szemekben rejlő ijesztő némaság. Ilyen például Adam Nevill regénye, The House of Small Shadows, aminek láttám engem totál kiráz a hideg. Ez a könyv tökéletes kiegészítője lehet egy vérfagyasztóan bájos szettnek. Nyugodtan túlzásokba lehet esni a szemek kihangsúlyozásánál és persze az ajkak formálásánál. 

Demon
Démon

Végül jöjjenek a gonosz lelkek, egyenesen a pokol bugyraiból. Talán ezeknek a megvalósításával lehet a legvadabb kosztümöket összeállítani, hiszen itt nincs kikötés. Bátran ereszd szabadjára a fantáziádat és légy démonian igéző vagy éppen rémisztő. Egy fehér vagy színes kontaktlencse feldobja az outfitet, de vidd magaddal Dawn Kurtagich The Dead House című könyvét is, melynek sötét árnyalatú borítója éppen csak sejteti a mögötte rejlő borzalmakat. Csábíts magaddal néhány kósza lelket, aztán ha ellaposodna a halloweeni party, lapozzátok fel a könyvet, és kezdődjön a reszketés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése