2018. február 14., szerda

Top 5 Szerda - #7 Kedvenc lány-lány kapcsolatok

Sziasztok Kedveskék!

Először is, Mindenkinek boldog Valentin napot kívánok! Remélem, hogy mindannyiótoknak szép és örömökben gazdag napja van a szeretet ünnepén. A mai Top 5 Szerda bejegyzésem a múlt hetihez hasonlóan kisebb változáson esett át az eredeti témához képest. Olyan női kapcsolatokat helyeztem a középpontba, amik szerelemtől mentesek, és inkább baráti, testvéri vagy ellenséges alapon működnek.
🗓 Fogadjátok szeretettel Valentin napi bejegyzésemet. 🗓
Steph Pfeiffer
.....................................................................................................................................................................

Kelly Oram Cinder & Ella
A Cinder & Ella egy Hamupipőke újramondás, melyben a két mostohatestvér, Juliette és Anastasia nem éppen kedves fogadtatásban részesíti a balesetet szenvedett új családtagot, Ellát. Ez a történet nagyon valóságos és jól kidolgozott karaktereket és emberi kapcsolatokat jelenít meg. A regényben megjelenő testvéri háromszög szerintem igazán egyedi és izgalmas, ugyanis mind a három lány sajátos gondolkodásmóddal rendelkezik. Ugyan sokszor megkeserítették egymás életét, mindhármuk karaktere szemmel látható jellemfejlődésen megy keresztül, és az előítéleteket leküzdve közel kerülnek egymáshoz. 

Jenny Han – A fiúknak, akiket valaha szerettem
A könyvről írt értékelésemben már leírtam, hogy mennyire tetszett a család és a testvéri kapcsolatok ábrázolása ebben a habcsók regényben. Jenny Han szerintem nagyon hiteles képet mutat arról, milyen viszonyban áll egymással három testvérlány. Margot, a legidősebb lány, akire mindenki felnéz, Lara Jean, a középső testvér, aki próbál nővére nyomába lépni és Kitty, a legkisebb leányzó, aki pedig kora ellenére egyedülálló stílusával mindenki életét feldobja. Nekem személyes kedvencem a főszereplő lány, Lara Jean volt, aki szerintem egy nagyon szerethető és különleges karakter. 

Margaret Atwood – The Handmaid’s Tale 
A szolgálólány meséje talán kevésbé felel meg ennek a témának, de a nők közötti különleges kapcsolatot tekintve, szerintem mindenképpen ide sorolható. A Gilead társadalomban a handmaidek közti feszültség és bizalmatlanság szinte kézzel fogható, bár bennem a sorozat erősebb benyomást keltett, mint a könyv. Ebben a közegben, ahol mindenki magára van utalva barátságok és kötődések alakulnak ki, ami a történet végére erős összefogássá kerekedik. Engem lenyűgöztek a női karakterek, főleg Ofglen és Janine karaktere emlékezetes a számomra. Már nagyon várom a második évadot!

Zakály Viki – Egyszeregy
Tudom, elég gyakran emlegetem ezt a kötetet, de azonnal eszembe jutott ennél a témánál. Liza gyakornok egy szerkesztőségnél, ahol Ildikó a tipikus goromba és nagyképű főnök szerepében tetszeleg. Liza mindent megtesz, hogy eleget tegyen a látszólag embertelen Ildikó elvárásainak. A regényben nagyon szép íven megy keresztül kettejük kapcsolata, a kezdetleges alá-fölérendeltségi viszonyból egy szoros szakmai bizalom alakul ki Liza és Ildikó között. Ildikó szigorú mentorsága alatt a tapasztalatlan Lizából magabiztos újságíró válik, a végére pedig mindketten ráébrednek, hogy több a közös bennük, mint azt gondolták volna. 

M. Kovács Melinda A kételyen túl
Bár a történet nem feltétlenül két nő barátságára fókuszál, mégis jó emlékként gondolok vissza Kinga és Juli kapcsolatlára A kételyen túl című regényben. A belső monológok és a főszereplő érzelmi küzdelmei mellett a két nő közti barátság is nagyon tetszett, mert egymás igazi ellentettjei, ugyanakkor támaszt nyújtanak egymásnak. Máshogy gondolkodnak és másképp is állnak a férfiakhoz, de éppen ezekben a bonyolult helyzetekben nyújtanak mentsvárat a másiknak. Kinga visszafogott és bizonytalan, míg Juli rámenős és merész, mégis jól kiegészítik egymást. Juli mélyebb érzelmi világáról szívesen olvasnék még bővebben a jövőben. {könyvértékelő}

molyolók, top-ötök moly zóna 
eredeti kiírás goodreads

Akár barátokról akár ellenségekről legyen szó, írd meg, mely könyvekben találtál olyan női kapcsolatokat, amik közel kerültek a szívedhez.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése