2018. február 7., szerda

Top 5 Szerda - #6 Kedvenc férfi-férfi kapcsolatok

Sziasztok Látogatók!


Kissé nehéznek bizonyulnak a februári témák, ugyanis egy kivételével mindegyik kifogott rajtam. Viszont nem szeretném kihagyni ezt a hónapot, úgyhogy kisebb-nagyobb változtatásokkal, de megpróbálok februárban is előrukkolni heti öt könyvvel. E heti témánk eredetileg az olyan férfi-férfi párosokat emelné ki, akik valamilyen szerelmi kapcsolatban állnak egymással. Az igazság az, hogy eddig nem olvastam LGBT témájú könyveket, úgyhogy nem tudok meríteni az élményből. Ezért úgy döntöttem, hogy a szerelmi viszonyokat kihagyva, az egymással baráti, testvéri vagy éppen ellenséges viszonyban álló férfi kapcsolatokat helyezem a középpontba.
🗓 Fogadjátok szeretettel első februári bejegyzésemet. 🗓
Steph Pfeiffer
.....................................................................................................................................................................

Tammara Webber – Törékeny
A két héttel ezelőtti topötös listámban már említést tettem a Breakableről (kár, hogy nem tudtuk előre a témákat), de most újra ehhez a könyvhöz kell nyúlnom. Lucas és Boyce barátsága nekem nagyon szimpatikus, mert az egész egy igazi fiús barátságot tükröz. A kezdetekben megkeserítették egymás életét, de aztán fokozatosan kialakult köztük egyfajta bizalom. Az ellentétek mellett rájöttek, hogy sok közös van bennük, ami aztán összetartotta a két fiút.


Szaszkó Gabriella – Maradj velem
A testvéri kapcsolatok emlékezetes példája számomra Chris és David a Maradj velemből. Az a feltétel nélküli szeretet, ami a két testvér közt van, az leírhatatlan. Szívfacsaró és megható, ahogyan Chris, a báty örök életén át védelmezi és gondját viseli az öcskösnek, Davidnek. Szaszkó Gabriella szerintem olyan testvérpárt alkotott, akik sokak szívébe beköltöztek. Nem kell mondanom, mennyire várom már a Pennington testvérek harmadik kötetét. 


Elle Kennedy – Az üzlet  
Az Off-Campus sorozat egy egész fiúbandát felsorakoztat, akik az első részben többé-kevésbé már bemutatásra kerültek. Én csak a The Dealt olvastam, mert bár a többi részbe is belekóstoltam, tovább nem folytattam egyiket sem. Viszont az első kötet is elég volt ahhoz, hogy megszeressem mind a négyüket. Tetszettek a szócsaták, a tipikus pasis megszólalások. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én imádom a fiúk stílusát, amit egymás közt produkálnak. Lehet, hogy fiúnak kellett volna születnem. 


Mary E. Pearson – A Fennmaradottak krónikái 
A 2017-es év felfedezettje volt számomra ez a trilógia, ami részben a két férfi karakternek, Kaydennek és Rafenek is köszönhető. Nem titok, hogy a történet szerelmi háromszöget rejteget, ami sokaknak ellenszenves lehet, én azonban igenis élveztem a két férfi közt húzódó feszültséget. Eltérő célok vezérelték őket és harcban álltak egymással, mégis mindvégig méltóságteljes ellenfelek maradtak. Ha ellenségekről beszélünk, kettejük párosa számomra kiemelkedő.


A végére kellett hagynom a legek legjét. Nem könyvről van szó, hanem a kedvenc sorozatomról, úgyhogy most kicsit szabályt szegek, elnézést (bár, könyv ihlette, szóval fogadjuk el). Az első páros, aki azonnal beugrott, az nem más, mint Will Graham és Hannibal Lecter. A sorozat szerintem elképesztő módon ábrázolja Will és Hannibal megfoghatatlan kapcsolatát (minden elismerésem a két színészé!). Ha jellemeznem kellene kettejük kapcsolatát, azt mondanám, hogy sötét és kártékony, de egymás kölcsönös megértésén alapszik. Ezek ketten olyan párost alkotnak, amilyet én még nem láttam. I-má-dom! (Könyörgöm, legyen 4. évad!)

molyolók, top-ötök moly zóna 
eredeti kiírás goodreads

Nektek kik a kedvenc férfi-férfi párosotok? Akár barátokról akár ellenségekről legyen szó, írd meg, kik állnak közel a szívedhez. 
Ja, és, ha meg esetleg Hannibal rajongó vagy, adj jelet magadról!
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis bejegyzés lett! *-* A Pennington testvérekkel és az Off-Campus sorozatban szereplő bagázzsal nagyon egyet tudok érteni, annyira megható az a kapocs, ami köztük van. Mind a testvéri szeretet, mind a haveri kör. :))

    All the love xx
    Barby

    UI: Bár én nem vagyok Hannibal rajongó, barátnőm az, és egy ideje már rágja a fülem miatta :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Barby!

      Nagyon köszönöm, hogy írtál! Örülök, hogy tetszik a bejegyzés! ^^ Olyan jó érzés közös pontot találni valakivel, akivel hasonló véleményen osztozhatok! Olvastad már a Beszélj hozzám-ot? Hogy bírjuk ki a harmadik kötet megjelenéséig? :D
      Ki a kedvenced az Off-Campus sorozat fiúi közül? :)

      ui.: Ha akarod, én majd rágom a másik füledet, hogy kezdd el nézni a sorozatot. :P Ha bírja a gyomrod a durva jeleneteket, akkor semmi ne tartson vissza!

      Love,
      Fanni (aka Steph)

      Törlés
    2. Szia Fanni!

      Igazán nincs mit, sajnos még nem volt szerencsém a Beszélj hozzám!-hoz, pedig nagyon szeretném egy ideje!❤
      Az Off-Campusból pedig Deaaaan❤ A másik két srácot ( a 4. kötetet még nem olvastam :() is nagyon bírtam, de valamiért Deam a best. ❤

      Ui: Rágd csak! :D Most úgyis új sorozat után nézek. ;)

      All the love xx
      Barby

      Törlés
    3. Nekem a Beszélj hozzám volt a best! Nagyon megérintett, rám sokkal nagyobb hatással volt, mint az első rész. Remélem, hamarosan kézbe tudod venni a könyvet. :)
      Én igazság szerint nem olvastam a többi Off-Campus részt, de Deant én is imádtam, úgyhogy elkezdtem az ő részét még anno angolul. Nem folytattam aztán, mert kicsit úgy éreztem, hogy nagyon a szex körül forog az egész. Sajnos hajlamos vagyok félbehagyni könyveket, ha nem tetszik igazán :\

      ui.: Akkor megvan a hétvégi program. :P

      Love,
      Fanni

      Törlés