2018. március 3., szombat

P. C. Harris - Újrajátszás

P. C. Harris
Újrajátszás


Fülszöveg
A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül.
A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak. Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?
P. C. Harris az Árnyoldal című sikerkönyv szerzőjének legújabb izgalmakban bővelkedő erotikus-romantikus kalandregénye garantált szórakozást nyújt a fordulatos történetek kedvelőinek.

Véleményem

Sziasztok, drága Olvasók! Itt Ella! Már egy jó ideje nem jelentkeztem könyvértékeléssel a blogon, amit nagyon röstellek, de pár magánéleti zűr miatt most kevésbé tudtam a könyves kuckómra koncentrálni. Biztosan ti is voltatok már hasonló helyzetben, így most a megértéseteket kérem. Jelenleg szeretném visszatölteni magam egy kicsit, többet olvasni, pihenni, és persze rendszeresebben jelentkezni ezen a felületen is. No, de hagyjuk is a magyarázkodást, hisz nem ezért jöttetek gondolom. 😅 A mai nap P. C. Harris – ÚJRAJÁTSZÁS című könyvéről fogok írni, hogy képet adjak azoknak, akik még nem olvasták, de érdeklődnek a regény iránt. Ezúton is köszönöm szépen az Álomgyár kiadónak a recenziós példányt, nagyon sokat jelent nekem, hogy a partnerük lehetek. Nos, vágjunk bele!

A történet főszereplői Melanie és Zack, akik a középiskolában ismerkednek meg egymással. A fiatalok közt a hoki jelenti a közös pontot, mivel mind a ketten tagjai a jégkorong csapatnak, innen is ered az érdeklődésük egymás iránt. Zack egyik nap felfigyel Mel idomaira, és onnantól valami megváltozik a srácban. Bimbózó kapcsolatuk azonban hamar végéhez ér, amikor kiderül valami a múltból. Melanie élete egyik napról a másikra tragikus fordulatot vesz, ezért elhagyja a várost és csak évek múltán, diplomával a kezében tér vissza egy teljesen új külsővel, aminek köszönhetően régi ismerősei nem ismerik fel. Így alakít ki magának egy új személyiséget és éli új életét a régi környezetben. Zack ez idő alatt híres hokijátékos lett, csupán egy sérülés miatt tér vissza szülővárosába az év végén.

Saját szerkesztés


Bevallom, nekem ez a regény az elején nem igazán tetszett. P. C. Harris úgy dobálta rám a nagyobbnál nagyobb horderejű részleteket és eseményeket, hogy én nem igazán tudtam feldolgozni őket, a történet már az elején elrugaszkodik a valóságtól, így nehéz volt összhangban maradni a szereplőkkel. Az első ötven oldal nagyon megijesztett, mert egyáltalán nem erre számítottam az Árnyoldal után, ami szépen építkezett és nem fojtotta meg olvasóját. Ezzel szemben az Újrajátszás feltépte az ajtót, felpofozott engem, elsírta magát, majd nyugovóra tért. Igen, a kezdeti sokk után szép lassan átcsusszantunk egy nyugalmasabb cselekménybe, ami már számomra is emészthető volt. A regény alapvetően két részre osztható: a múltra és a jelenre. Így azt mondanám, hogy a középiskolában játszódó múlt rossz élményként maradtak meg, míg Melanie visszatérése és jelene már klasszisokkal jobbra sikeredett.

Az Újrajátszást többen hasonlították az Off-Campus sorozathoz valószínűleg a hoki vonal miatt, ám a sporttól eltekintve két nagyon különböző történetről beszélünk. Nekem Az üzlet nem lett a kedvencem, szóval gondolhatjátok, hogy nem emiatt figyeltem fel P. C. Harris legújabb kötetére. Engem főként a szerző neve vonzott ebben a történetben, mert az Árnyoldal egy meglepően kellemes élmény volt régebben 2016-ban. Már akkor eldöntöttem, hogy figyelemmel fogom követni az írónő munkásságát. Viszont az Újrajátszás után azt érzem, hogy nem előrefele léptünk, hanem vissza egyet. Nem állítom, hogy ez a könyv rossz vagy ne lenne érdemes esélyt adni neki, de ebben a csatában az Árnyoldal a nyertes, hogyha engem kérdeztek.

A regény főbb szereplői egész egyszerűek, nem igazán szimpatizáltam velük, mind semlegesek maradtak a számomra. Van egy adag klisé és üresség a személyiségükben, amitől nem maradnak meg az ember emlékezetében. Már több hét is eltelt azóta, hogy olvastam a kötetet, és sajnos ennyi idő távlatában nincs olyan karakter, akit ki tudnék emelni. A műfajra jellemző általában a szürke szereplők felsorakoztatása, szóval nem különösebben lepett meg ez a része.


A naposabb oldalról tekintve a regényre, ki szeretném emelni a pozitívumokat is természetesen. Zack és Mel szerelme nagyon aranyosan van felépítve, a köztük működő kémia egyértelműen süt a lapokról. Jó érzés volt bepillantást nyerni a köztük alakuló kapcsolatba, reálisan ábrázolta Harris mind a férfi, mind a nő érzelmi világát – hiszen itt egy két szemszögből íródott történetről beszélünk ám. A regény olvastatja magát, kellemes a hangvétele, újfent kiderült, hogy az írónő tud írni és szeret is. A hokis jeleneteknél érződött, hogy ismeri a sportot és szívesen néz ő is meccseket, sikeresen öntötte át Melanie-ba saját rajongását eziránt a sport iránt, ezért szerettem olvasni a jégkorongról az ő szemüvegén keresztül. Lehet, majd én is elnézek egyszer egy meccsre? Ki tudja. Ezek mellett még kiemelném Melanie és az anyukája közötti kapcsolatot, ami több mint szívbemarkoló – talán ezt az érzelmi mélységet imádtam a leginkább az egész sztoriban. Hihetetlenül feldobta az amúgy kicsit langyos történetet.

Összességében azt mondanám, hogy hogyha egy hideg téli estén egy aranyos történetre vágynál a kakaód mellé, akkor az Újrajátszás jó választás lehet számodra. Ezt a kötetet főként a romantika és erotika műfaj kedvelőinek ajánlanám a figyelmébe. Kóstoljatok bele, hokizzatok egy kicsit Mellel és Zackkel, majd döntsétek el ti, nektek mennyire nyerte el szíveteket a jégen siklás.

Ella Fisher

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése