2018. április 2., hétfő

Könyves udvarlás book tag - Ella

Hola chicas!
Kívánunk mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket, és sok-sok locsolót! A mai nap egy book taggel érkeztem – kivételesen egyedül (Ella) – amire már régen jelölést kapott kicsiny oldalunk Everglow - Chronicles Of A Bookshelf nevű blogján. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy gondoltál ránk! A tag témája a „Könyves udvarlás”, szerintem nagyon klassz az egész tematikája és felépítése, már nagyon izgatott vagyok, hát vágjunk is bele!

......................................................................


Első fázis - Kezdeti vonzalom: Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Sajnálatos vagy sem, én rengeteg könyvet a borítója miatt veszek meg, ezért most egy olyat választottam, ami a szívemhez nagyon közel áll: Tahereh Mafi – Ne érints sorozata az egyik kedvencem. Már fiatal korom óta szeretem a szemes képeket, régen gyűjtöttem is talán őket, szóval ez egy régre gyökerező vonzalom nálam. Hogyha a Gabo kiadó megtartotta volna a régi borítóit, valószínűleg sosem kerül a kezembe ez a trilógia, ami nagy kár lett volna, mert egyszerűen imádtam.


Második fázis - Első benyomás: Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg
Penelope Douglas – Szívatás című műve ugrott be elsőre ennél a pontnál. Ez a kötet a WOW kiadó gondozásában jelent meg itthon. Pár évvel ezelőtt figyeltem fel erre a könyvre, amikor a cyberbullying témakörében kutattam az interneten a szakdolgozatom kapcsán. A mű címe angolul Bully, amiről eleinte azt feltételeztem, hogy egy szakkönyv, de a leírás alapján hamar kiderült, hogy itt bizony egy regényről van szó. Gyors kutatómunka után kiderítettem, hogy éppen akkor jelent meg magyarul Szívatás néven, hát a kosárba tettem és megrendeltem. Sajnos még nem sikerült azóta sem elolvasnom – szörnyen sok könyvem van várólistán, ezért már nem is vezetem.


Harmadik fázis - Flört: Egy könyv, ami jól van megírva
Amy Kathleen Ryan – Ragyogás trilógiája különleges a szívemnek, szinte az összes booktagben helyet kap valamelyik pontnál, mert ez egy sokrétű sorozat. Hogyha nem kellett volna a magyar megjelenésekre várnom, valószínűleg egy ültő helyemben olvastam volna végig a részeket. A történet szépen építkezik, izgalmas, fordulatos, gondolatébresztő. Nagyon szerettem a karaktereket is, akik koruk ellenére lépéseket és döntéseket kénytelenek hozni egy felnőttek nélküli közegben. A gyerekekből álló társadalom működése és az irányításért vívott harc végig fenntartja a figyelmet. Imádtam! Köszönöm a Maxim kiadónak, hogy elhozta nekünk ezt a csodát.


Negyedik fázis - Első randi: Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat
Ilyen volt számomra Colleen Hoover és Tarryn Fisher közös sorozata a Never, never, aminek idén érkezik végre valahára a harmadik része. Ennek a sorozatnak a részei olyan rövidek, hogy az ember mindig elégedetlenül fejezi be őket. A történet alap koncepciója szerintem nagyon izgalmas, én élveztem olvasni az eddig megjelent első két részt – ha jól emlékszem, mind a kettőt egy lélegzetvételre olvastam végig, ami persze főként a hosszának köszönhető. Már izgatottan várom a harmadik sprintemet! Történetesen holnap startol az elit erre a könyvre, szóval már nem kell annyit várniuk a rajongóknak.


Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések: Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál
Nálam az álmosság általában kizáró ok az olvasásra, szóval nem jellemző, hogy hajnalig fent maradjak egy könyv miatt, maximum éjjeli egy óráig olvasok – de ez nem mindig a kötet minőségének tudható be. Emiatt ehelyett egy olyan könyvet írok, amelyik miatt akár átolvastam volna az éjszakát is, ha úgy jön ki a lépés: ez pedig nem más, mint Deirdre Riordan Hall – Sugar című könyve, amit egyszerűen imádtam. Az a könyv egyszerűen zseniális. Amennyiben érdekel a túlsúllyal rendelkező emberek élete, a zaklatás, amit átélnek nap, mint nap és a stresszből fakadó túlzott evés, vedd meg ezt a könyvet! Nem fogsz csalódni.


Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben: Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál
Marie Lu - Legenda sorozata top listás nálam. Nagyon szomorú voltam, amikor befejeztem a trilógia utolsó részét. Nagy vágyam, hogy filmet forgassanak belőle és ott lehessek a premieren a moziban. Mióta kiolvastam a sorozatot egy űrt érzek magamban, amit csak és kizárólag az írónő új megjelenése fog tudni betölteni, holnap startol a The Young Elites! Nagyon remélem, hogy már ezen a héten a kezemben foghatom, és fejest ugorhatok abban a csodás könyvben! Előre érzem, hogy most sem fogok csalódni Marie Lu-ban.

Hetedik fázis - Találkozás a szülőkkel: Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak
Nehéz olyan könyvet választani, amit egyaránt ajánlanék családnak és barátoknak, de végül sikerült rátalálnom. Az én kiszemeltem ezúttal David Levithan - Nap ​nap után című műve, ami jó szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt. A történetben felmerülő gondolatok, problémák, izgalmak szórakoztatóak és szomorúak egyszerre. Sokat méltattam már ezt a könyvet régebben, nem ismételném magam újra és újra. Olvassátok el!


Nyolcadik fázis - Gondolkodás a jövőn: Egy könyv, vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer
Kiera Cass – Párválasztó sorozata egy olyan mesét mutatott be nekem, ami jobb kedvre derített, reményt adott és elringatott. Egyszer mindenképpen el szeretném még olvasni America Singer kalandjait. Ezt a kötetet még régebben ajánlotta nekem egy olvasó, amiért nem lehetek eléggé hálás, mert nélküle valószínűleg nem szereztem volna be őket. Köszönet a kedves névtelennek! Hogyha újra hercegnőnek szeretnétek érezni magatokat, ahogyan néha én is, irány a Párválasztó!

Kilencedik fázis - Szeretet megosztás: Kinek küldöd tovább a taget?
Az én kihívottam Amalthya lenne az Enchanted by Pages blog szerkesztője. Kíváncsi leszek a válaszaidra kedves! 💙

2 megjegyzés:

  1. Jajj de kis aranyos lett! A Nap nap utánt már én is megvettem eredeti nyelven, minél hamarabb szeretném már olvasni! <3

    Millió puszi:
    Barby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) A Nap nap utánt eredeti nyelven olvasod? Wow, sok sikert! <3 Remélem, tetszeni fog.

      Törlés