2017. november 10., péntek

Olvasd kedvenced kedvencét - Jessica Park #5


*For the English text, please scroll down* 
 ......................................
Sziasztok, drága Olvasók!
Nagyon izgatottak vagyunk, mert nagyszerű hírt közölhetünk Veletek! Az Olvasd kedvenced kedvencét rovatukban ezennel határon túlra merészkedtünk, és egy New York Times bestseller írót kerestünk meg, aki nem más, mint J E S S I C A  P A R K !
Elképesztő érzés és hatalmas megtiszteltetés, hogy hozzájárult rovatunk bővítéséhez, és mindezt örömmel tette. Nem hittünk a szemünknek, mikor alig pár nap elteltével máris jelentkezett. Irtó jófej volt, és nagyon közvetlen módon szólított meg bennünket.
Jöjjön tehát a Flat-Out Love sorozat írónőjének top 5 kedvence!

www.jessicapark.me
Jessica Park
top 5 könyves listája
...................................................

Pat Conroy - Prince of Tides

Pat Conroy-nál jobban senki nem tud árnyaltabb személyiséget vagy lélektanilag komplexebb karaktert írni. Bár a könyvből készült filmadaptáció közel sem a kedvencem (khm), a könyvet egy életre a szívembe zártam. A gyönyörű tájleírások, az életről, a fájdalomról és a szívről alkotott képe, a kapcsolati bonyodalmak és intrikák teszik számomra örök kedvenccé ezt a könyvet. A történetben szereplő testvérpár, a zűrös családi háttér és egy szívszaggató trauma valószínűleg megvisel majd, de talán képes lesz begyógyítani a sebeidet. Tanulságos történet emberekről, kapcsolatokról, magáról az életről. Conway összes könyve valamilyen üzenetet közvetít, ami mellett nem tudsz úgy elmenni, hogy ne hagyjon nyomot benned.

Leah Raeder (Elliot Wake) - Black Iris
Pontosan másfél oldalt olvastam a könyvből, mielőtt felkerestem Elliot-ot, hogy jobban beleássam magam ebbe az érdekfeszítő történetbe. Az írása senki máséhoz nem fogható. Azonnal magával ragadott, felvillanyozott és lenyűgözött az írói stílus és maga a tartalom, mert egyszerre nyers és lélegzetelállítóan könnyed. A fejezetek közt vannak olyan időbeli kihagyások, amikre csak utalást tesz – ezt tökéletesen csinálta. Szexi és érzéki, meglepő és megindító – egy gyönyörű történet a romantika és a thriller műfajának találkozásával. Megéri az olvasás minden percét. 

 Rebekah Crane - The Odds of Loving Grover Cleveland

Ez egy nagyszerű ifjúsági regény, ami ötvözi a humort, a romantikát és a felnőtté válást – mindezeket jól eltalált arányban. Az írónőnek kivételes tehetsége van olyan egyedi és szerethető karakterek megformálásához, akik egyből közel kerülnek az olvasóhoz – ez az, ami mindig magába szippant. Imádom, hogy miután elolvasok egy könyvet, nem tudok másra gondolni és nem akarok kilépni a világából. Ettől fantasztikus ez a könyv. 

Tracey Garvis-Graves - On The Island

A kék lagúnának is ilyennek kellett volna lennie. Tracey egy felnőtt nő és egy fiatal fiú nem mindennapi párosát eleveníti meg, akik egy lakatlan szigetre sodródnak. Már önmagában ennyi elég a szórakozáshoz: óceáni hőség, túlélési ösztön, romantika és megnyerő írói stílus. A sztori egy gyengéd szerelmet mutat be, amihez éppen kellő mennyiségű feszültség társul. Ha egy izgalmas vízparti olvasmányra vágysz, ez a könyv a jó választás. Elképesztően szórakoztató és édesen romantikus. 

Stephen McCauley - The Easy Way Out


Stephen az egyik abszolút kedvencem. Ebben a könyvben mutatkozik meg igazán, hogy mennyire tehetséges író is valójában. A történetben három főszereplő van: egy utazási ügynök, az ő pasija és egy őrült legjobb barát. A hármuk között lévő dinamika biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésedet. Stephen McCauley számomra az irodalmi fikció kiemelkedő alakja, aki mindig különleges és szerethető karakterekkel áll elő, akiket már az első pillanatban a szívünkbe zárunk. Mindig is az olyan szereplők kerülnek közel hozzám, akik az életet kicsit másképp, valamilyen szokatlan módon közelítik meg – a történet ezt nagyon jól hozza. A fekete humor és a karakterek jellemfejlődése jó párost alkot – főként ezért térek vissza újra és újra ehhez a könyvhöz.
fordította / translated by: Steph Pfeiffer

..........................English Version.........................

Hello everyone!
We are so excited to share our brand new post in the "Read Your Favourite’s Favourite" section with you, guys. This time we have reached a New York Times bestseller author, who is not else than J E S S I C A  P A R K
It is such an exceptional feeling and honour for us that she contributed to our blog. We couldn’t believe our eyes when we got her answer within a few days. She was open to our request and she responded in a very friendly tone.  
We would like to express our gratitude for your kindness and enthusiasm, Jessica. 
Thank you so much!
Now let’s see Jessica's top 5 favourite books.

1.   Prince of Tides by Pat Conroy. "No one wrote rich, layered, psychologically-complex characters more beautifully and accurately than Pat Conroy. The movie version of this story is not at all my favorite (ahem), but the book blew my mind and has stayed with me for years. Stunning descriptions of life, land, pain, and heart, and intricately portrayed relationships perhaps make this my top-ever read. It’s the story of siblings, their highly dysfunctional parents, and the heartbreaking result of trauma that will hurt to read, but may very likely heal any parts of you that are broken. You will learn something about people, about relationships, about life, about tremendous storytelling. There is heart and a strong message of survival in all of Conway’s works, and you cannot walk away unchanged from a book of his."

2.   Black Iris by Leah Raeder (now writing as Elliot Wake). "I read exactly a page and a half of this book before I messaged Elliot to find out more about this incredibly evocative book. His writing is nothing I’ve ever seen before. I was immediately struck, and energized, and totally intrigued by his ability to mix super-gritty content with unbelievably fluid, descriptive, stunning prose. There are also chapters that time jump more sharply and perfectly than I’ve ever seen before. Sexy, sensual, shocking, moving, and stunningly beautiful, this college-age romance-meets-thriller book is so worth your time."

3.   The Odds of Loving Grover Cleveland by Rebekah Crane. "This is a great YA novel that combines the exact right balance of humor, heart, romance and coming-of-age brilliance. Rebekah has a knack for creating quirky, very unique and very loveable characters that stick with you, and that always draws me in. I love it when I finish a book and cannot stop thinking about the world in which I just drowned, the one I want to stay in. That’s beautiful stuff right there."

4.   On The Island by Tracey Garvis-Graves. "This is what Blue Lagoon should have been. Tracey gives us an unlikely couple with an adult woman and a younger guy who find themselves stranded on a deserted island. It’s all so sexy and fun! Island heat, survival strain, romantic perfection, and smart writing. There’s such a sweet, tender romance in this story, and it’s balanced with just the right amount of tension. Grab this one for a superbly well-written beach read and beyond. It’s so, so fun, and just a beautiful, fun, romantic time!"

5.   The Easy Way Out by Stephen McCauley. "Stephen is absolutely one of my all-time favorite writers. This book in particular shows his true genius. A travel agent as the hero, his boyfriend, and a bananas best friend. The dynamic between these three leads will win you over.  I can’t think of anyone who delivers more unusual, loveable characters who we fall in love with almost instantaneously. This is Lit Fiction at its absolute best. I’m always drawn in by characters who handle life and its universal pains in rather unconventional ways and this story is on point. The deep—and often dark—humor, combined with moments of great character progression have made this a book that I’ve come back to many times."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése