2017. december 22., péntek

Olvasd kedvenced kedvencét - P. C. Harris #10

Sziasztok, drága Olvasók

Két nagyon izgalmas regény írónőjét kérdeztük top öt kedvenceiről a rovat eheti számában. P. C. Harris első kötete, az Árnyoldal nagyon pozitív élményt jelenetett számomra, ezért már tűkön ülök, hogy belekezdhessek második regényébe, az Újrajátszásba, ami idén jelent meg és eddig rengeteg pozitív értékelést zsebelt be. Az írónőt ismerve valami igazán különlegesre számíthatok Tőle idén is. Ha Te még nem olvastál tőle és szereted a felnőtt romantikát, bátran ajánlom a könyveit. 😉
Köszönjük Enikő, hogy elárultad, mely öt könyv a te személyes kedvenced! 💜



P. C. Harris
top 5 könyves listája
...................................................


Nehéz volt kiválasztani ezt az öt könyvet, mert annyi szép történet van, annyi jól megírt könyv, hogy komolyan el kellett gondolkodnom. Végül összeszedtem, de direkt nem rangsorolom be a TOP5-ös listámban szereplő könyveket, mert mindegyik más és más kategóriába tartozik.

Anne Frank - Anne Frank naplója
Ez volt az első olyan regény az életemben, amit önszántamból olvastam el. Valljuk be, egy tinédzsernek elég erős történet, hiszen a második világháború idején megélt állapotokról mesél nekünk az akkor 15 éves zsidó származású Anne. Mégis ez volt az a könyv, amitől megszerettem az olvasást. Nem a témája miatt, nem is Anne miatt… Hanem az érzelmek miatt, amiket olvasás közben éltem át.


Wass Albert - Elvész a nyom

Középiskolában kellett elolvasni egy irodalmi vetélkedőhöz. Rendkívüli módon lekötött, amire egyáltalán nem számítottam. Arra késztetett, hogy gondolkodjak el dolgokon. Minek miért van értelme? Mi célból vagyunk a világon? Vajon mi lehet a ránk kiszabott feladat? És mindezt egy olyan történetben kapjuk, ami nagyszerűen élvezhető. Azt hiszem, összesen háromszor olvastam el a kötetet.

Anita Gayn - Senkinek sem kellesz
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz! című sorozata az, ami teljesen magába szippantott. Ilyet velem még könyv nem művelt… Ez a történet reményt is adott, majd jól földhöz csapott. Emily egy elég furcsa módon kerül vissza az apukájához és annak új családjához, ahol a gyerekkori barátjával is meg kell vívja a saját harcát. Az évek múlásával rengeteg titok és félreértés halmozódott fel, ami ostorcsapásként csattan a lány hátán. A barátságból aztán szerelem lesz, és az új családjában is rendeződnek a viszonyok.

Vavyan Fable - Mesemaraton 
Egyszerűen imádom az írónő könnyed stílusát, a humorát. Az ő könyveit bármilyen depresszióra felíratnám. A Mesemaratont kétszer olvastam, egyszer pedig hangoskönyvben hallgattam meg. Ebben a regényben is kapunk bőven az írónő kedvenc időtöltéséből, a lovaglásból, hiszen egy nem mindennapi lóverseny kellős közepébe pottyanunk olvasáskor. Az út, amit megtesznek döcögős, de humorral, csínytevésekkel és még több poénnal tarkított. Természetesen a romantika szál ebből a könyvből sem hiányozhat.

Sylvia Day - Hozzád kötve sorozat
Úgy látszik a sorozatok rabja vagyok. Nagyon szeretem a történetet, mert valósághű, és egy kis betekintést kaphatunk a gazdagok világába. Rájöhetünk, hogy a tökéletes smink és zakó mögött is bujkálnak olyan titkok, amik egy óvatlan pillanatban tönkre tehetik az embert, esetleg az élete is rámehet. De aztán ott van a szerelem, mint egy mágikus erő, ami mindent helyrehozhat. A történet egyszerre szórakoztat, lehengerel, és nem enged el soha többé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése