2018. február 21., szerda

Top 5 Szerda - # 8 Kedvenc romantikus regényeim

Sziasztok kedves Olvasók!
A szerdák mindig izgalmasak számomra, mert ekkor újabb és újabb topötös listával kell előrukkolnom. Ami persze nem kötelesség, hanem kihívás, mert  arra késztet, hogy végigvegyem az eddigi olvasmányaimat és témához megfelelően írjak róluk. A mai Top 5 Szerda főként azoknak a bloggereknek kedvez, akik szívesen olvasnak a romantika műfajában, ugyanis ezen a héten a kedvenc romantikus regényeink listáját osztjuk meg egymással és a téma iránt érdeklődőkkel.
🗓 Lássuk akkor minden idők kedvenc romantikus könyveit. 🗓
Steph Pfeiffer
.....................................................................................................................................................................
Nicholas Sparks Dear John
Igaz, hogy régebben olvastam ezt a regényt, de még mindig élénken él bennem a történet vége, aminél szebbet ritkán olvastam azóta. Meghatott és nagy hatással volt az érzelmi világomra. Nicholas Sparks gyönyörű romantikát varázsolt a lapokra ebben a történetben, ami persze az író védjegye. Lenyűgöz, ahogyan a szerelmet és drámát kombinálja, különösen egy férfi főszereplő szemszögén keresztül. Azoknak, akik látták a filmet, de nem nyerte el a tetszésüket, nagyon ajánlom a könyvet, mert sokkal mélyebb és meghatóbb történet kerekedik belőle, mint a filmben.


Rainbow Rowell Eleanor és Park
Eleanor és Park története pont a szokatlansága miatt fészkelte be magát a szívembe. Szeretem a különös vagy akár furcsa karaktereket, mert nagyon sokat lendítenek a regény egyedi hangulatán. Rainbow Rowell pont egy ilyen furcsa párost elevenít meg ebben a regényében, akik szépen lassan elindulnak egy érzelmi hullámvasúton, ami pedig a végére teljes száguldásba csap át. Eleanor személyisége olykor kérdéseket vetett fel bennem, de Park karakterét egyenesen imádtam. Mindig léleksimogató egy olyan szerelmes fiúról olvasni, aki fokozatosan rombolja le a mások és saját maga által emelt falakat, és engedi át magát a tiszta érzelmeknek.  


Jessica Park – Flat-Out Love
Régi nagy kedvencem a Flat-Out Love, azaz a Szeretni bolondulásig című regény. Mosollyal az arcomon emlékszem vissza az aranyos dialógusokra és a történet édes végkifejletére. Szerintem ez a regény igenis jó példa arra, hogy egy könyv úgy is lehet romantikus, hogy nincs minden második oldalon valami csöpögős megnyilvánulás. Könnyed és lendületes történet ez, bár persze megvannak a saját hibái. A sztori nincs túlbonyolítva és a csattanó is eléggé kiszámítható, viszont Matt és Julie "barátságból-szerelme" örökké a kedvenceim egyike marad.
 

Thomas Hardy – Far from the Madding Crowd 
Klasszikus vizekre evezve most kicsit csalni fogok, ugyanis Thomas Hardy regényét nem olvastam végig, viszont a filmnek nagy rajongója vagyok (ez részben Matthias Schoenaertsnak is köszönhető). Ha romantikáról van szó, akkor Hardy neve számomra ott van elsők között, a verseit különösen imádom. Batsheba és Gabriel szerelme az idő múlásával teljesül csak be, viszont akarva-akaratlanul is egymás mellé sodorja őket a sors; lelki társakra lelnek egymásban. Ez a történet azért jelent sokat számomra, mert - még, ha túl romantikus is az elgondolás - azt sugallja, hogy a döntéseinktől függetlenül a szerelem úgyis utat tör magának.


André Aciman – Call Me by Your Name
Egy hete annak, hogy befejeztem ezt a regényt, de azóta sem tudom kiverni a fejemből. Aztán jött a film, ami csak pont volt i-re. Színtiszta érzelem - ez a két szó jut eszembe erről a történetről. Elbűvölő volt egy olyan fiú lelki világát megismerni, aki ennyire szenzitív és őszinte az érzéseit illetően. Elio gondolatai nagyon nagy hatással voltak rám, a könyvnek ez hatalmas erőssége. Nincs olyan sora, ami nem vált ki valamilyen érzelmet az olvasóból. Elio és Oliver szerelme naturális, az egyik legkülönlegesebb kapcsolat, amiről valaha olvastam. A film pedig felejthetetlen élmény volt, nagyon ajánlom mindenkinek, legfőképpen azoknak, akik olvasták a könyvet. A kettő szerintem gyönyörűen kiegészíti egymást.


molyolók, top-ötök moly zóna 
eredeti kiírás goodreads

Ha szeretitek a romantikus irodalmat, írjátok meg, Nektek mely könyvek állnak közel a szívetekhez?
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése