2017. szeptember 25., hétfő

Brittainy C. Cherry - Csendfolyó

Brittainy C. Cherry
Csendfolyó

Fülszöveg
Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.

Véleményem

Kedves Olvasók! Mit szólnátok hozzá, ha ma beszélnénk egy kicsit Brittainy C. Cherry újonnan megjelent kötetéről, a Csendfolyóról, az Az vagy nekem trilógia harmadik kötetéről? A mai napig nem tudnám megmondani pontosan, hogy mi köti össze a sorozat köteteit, de egyszer biztosan ráébredek az összefüggésekre. 😜 Bár a történet mind a három könyv esetében hasonló felépítésű, merőben különböző hangulatot kölcsönöznek a részeknek a szereplők, tragédiák és azok következményei. Hogyha röviden szeretném jellemezni ezt a könyvet, azt mondanám, hogy a Csendfolyó a legcukibb szerelmes história az eddig megjelent részek közül. És ezzel együtt a legtipikusabb romantikus történet, amit eddig olvastam.

Főszereplőink ezúttal Brooks a rock sztár jelölt szomszéd srác és Maggie, a tragikus sorsú lány. Maggie még igen picike, amikor édesapjával egy háromtagú családhoz csatlakozva beköltöznek új otthonukba. A lány nyer magának egy húgot, egy öcsit és a fiútestvér barátait. Maggie hamar felfigyel a szomszéd srác követő tekintetére, és itt kezdődik minden. A két fiatal levelezni kezd, majd szép lassan erős barátság szövődik közöttük. A lány szertelen viselkedése és egy adag szerencsétlenség következtében olyan dolgok szemtanújává válik, aminek köszönhetően törés keletkezik piciny lelkén. Az örökké vidám lány egy csapásra változik át egy démonoktól menekülő gyerekké. 

Saját szerkesztés

A Csendfolyó hozza a szerelmes kötetek vidám hangulatát, tragédiáit és a szívbemarkoló monológokat. Maggie és Brooks kapcsolata mindvégig erős barátságra épül. A fiú támaszt nyújt a lánynak a nehéz napokon, a lány pedig érdeklődéssel fogadja a fiú gondolatait. Főszereplőink tiszta lelkűek, a szerelmük pedig egészen gyermekkorukban gyökerezik. Brooks egy feltörekvő rocksztár, akinek az élet felkínálja a lehetőséget, hogy valóra váltsa nagyszabású álmait. Érdekes kérdések vetőttek fel bennem a történet olvsása közben. Mi vajon hogyan döntenénk szerelem és álmok között? Hogyan hagyhatnánk szerelmünknek, hogy miattunk elhalasszák a nagy lehetőséget? Nehéz kérdések, feszültség csőre töltve. A háttérben meghúzódó szereplők közül Cheryl lett a kedvencem, a kishúg, aki nagy változásokon ment keresztül, és szemmel látható hatást gyakoroltak rá a történtek. Annyira szívesen olvasnék egy kötetet az ő szemszögéből. A történet egy kincsesbánya, ami tele van érdekesebbnél érdekesebb mellékszálakkal.


A Csendfolyó bár tartalmaz tragédiát, szerintem ez a legkevésbé nyomasztó része a sorozatnak. A könyvben a szereplőket kiskoruk óta ismerjük, rengeteg mindent élünk meg velük együtt. Részben emiatt intim kapcsolat alakult ki köztem és Maggie között, miközben a fülembe súgta a félelmeit és a vágyait. Osztoztam könyvszeretetén, ahogyan sokan mások könyvmolyok. Maggie éppen olyan, mint mi. Sebzett, álmodozó, könyvek világában kalandozó hős, akinek hallgatása mögött több húzódik puszta csendnél. Volt, aki ellenségesen viszonyult ehhez a lányhoz, de engem egyáltalán nem idegesített passzívabb viselkedése.

"Az volt a feladatom, hogy a horgonya legyek. Az volt a feladatom hogy ott maradjak, és szeressem akkor is, ha nehéz."

Brittainy-tól megszokott módon a könyv olvastatta magát. Az írónő könnyed stílusa mézédes dallam volt a fárasztó napok után. Hogyha több szabadidőm lett volna, szerintem egy ültő helyemben befaltam volna az egészet. Kevés olyan író van, aki ennyire le tud kötni és szórakoztatni. Az írónő hasonlóan pörgős köteteket ír, mint Colleen Hoover, aki nagy kedvencem az YA műfajban. A moly.hu-s értékelések méltán hirdetik Brittainy tehetségét, remélem, még sokakhoz eljutnak művei. 💚

Összességében azt mondanám, hogy a Csendfolyó egy szívet melengető szerelmes történet, ami egyszerre szól barátságról, szeretetről, összetört lelkekről és szárnyalásról. Hogyha egy kellemes, könnyekkel és mosolyokkal teli élményre vágysz, ez a Te könyve. Szívesen ajánlom nektek ezt a kis regényt, ahogyan Brittainy többi kötetét, amik egymástól függetlenül is olvashatók. Ezúton is szeretném megköszönni a Libri kiadónak a recenziós példányt!

Ella Fisher

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése