2018. január 6., szombat

Olvasd kedvenced kedvencét - Tammara Webber #12

*For the English text, please scroll down* 
......................................
Sziasztok, drága Olvasók!
Az Olvasd kedvenced kedvencét rovat 2018-ban is tovább zakatol, sőt, újabb amerikai utassal bővült a csapat. A szív körvonalai sorozat írónője is megosztotta velünk örök favoritjait, amiért hatalmas köszönet jár Neki. Ő nem más, mint T a m m a r a  W e b b e r, aki a Könyvmolyképző Kiadó gondozása által vált ismertté a magyar olvasóközönség számára.
Ha olvastad az Egyszeregyet, a Törékenyt vagy bármely más könyvét, vess hát egy pillantást az írónő kedvenc könyveire. Ki tudja - talán hasonló az ízlésed. Derítsd ki!
Köszönjük szépen Tammara Webber közreműködését!


Tammara Webber
top 5 könyves listája
...................................................

 Jane Austen - Pride and Prejudice
Sok más romantikus történet íródott még a Büszkeség és balítélet előtt és után is, de ez a regény számomra időtlen és örökzöld. Imádom, hogy Elizabeth ennyire független személyiség, ami ugyebár abban az időben nem volt egy közkedvelt jellemvonás.

 Kristin Cashore - Graceling
Egy rátermett harcos főhősnő karaktere, kinek küldetése, hogy megtalálja életcélját párosul minden idők legszerethetőbb hőstársával. A Garabonc az egyik legromantikusabb könyv, amit valaha olvastam.
Gayle Forman - Where She Went
Az első kötet, a Ha maradnék egy szívbemarkolóan gyönyörű történet, bár addig nem jutott el teljesen hozzám az üzenete, míg nem olvastam a folytatást, a Hová tűntél?-t. Végigsírtam, bár nem vagyok egy sírós típus. Adam és Mia viszont nem kicsit megríkatott.

 Sarah Dessen - The Truth About Forever
Pár évvel ezelőtt vettem le a lányom polcáról, mikor még tinédzser volt. Mindig is tudtam, hogy író szeretnék lenni. Ez volt számomra az a könyv, ami arra késztetett, hogy 18-25 éves karaktereket célozzak meg, mikor még nem létezett ilyen megnevezés, hogy „New Adult”.

 Laura Whitcomb - A Certain Slant of Light
A történet egy szellemről szól, aki egyik gazdatest után a másikat követi. Soha nem fedi fel magát, egészen addig, míg nem találkozik egy másik szellemmel, kinek az a célja, hogy újra ember lehessen. Képtelen voltam letenni a könyvet. Kissé sötét, de nagyon eredeti. 


Minden, amit Melina Marchetta írt. Az összes könyvét olvastam és mindet imádtam.

fordította / translated by: Steph Pfeiffer

......................................English Version......................................
Hello Guys!
The "Read Your Favourite's Favourite" section is running in 2018, too. Now, welcome our new passenger on board, who is not else than the author of the Contours of the Heart series, Tammara Webber!
If you've read Easy, Breakable or her other books, take a look at her list. Who knows - you may have the same favourites as her.
Thank you so much for your contribution, Tammara! 
Now let’s see the five books. 

1. Pride and Prejudice by Jane Austen
Many love stories were written before and many have come after, but this story, to me, is timeless. I love Elizabeth's independence during a time and place that independence wasn't celebrated. 
2. Graceling by Kristin Cashore
A feisty, skilled fighter heroine on a quest for her life's meaning + the most lovely, best-written beta hero of all time. Graceling is one of the most romantic books I've ever read.
3. Where She Went by Gayle Forman
Published three years after its part 1 (If I Stay - which was a heartbreaking book, but one I didn't fully get until I read Where She Went). I cried - and I am not a crier. Heavy swoon for Adam and Mia.
4. The Truth About Forever by Sarah Dessen
Borrowed from my daughter's shelf years ago, when she was a teen. I knew I wanted to be a writer; this is the book that made me write characters in that fictional no-man's land of "18-25" when there was no such thing as New Adult.
5. A Certain Slant of Light by Laura Whitcomb
A ghost who follows "hosts" through their lifetimes, one after another, never seen or heard, until she encounters another ghost. He has a plan for becoming human again. This is an obscure, very original little novel that I could not put down.
Bonus: Anything ever written by Merlina Marchetta. I have read everything of hers and loved all of them.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése