2018. augusztus 4., szombat

Colleen Hoover - Csúf szerelem

Colleen Hoover
Csúf szerelem


Fülszöveg
Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved. 
Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról! 
Ne várj semmit a jövőtől! 
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.
Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története. Vesd bele magad!

Véleményem

Colleen Hooverhez vegyes érzések kötnek, a kezdeti rajongásom mára egyszerű érdeklődésre redukálódott. Újonnan megjelent kötetei mély nyomot hagytak bennem, azonban tisztán látom a hibáikat, amiktől egy érzékenyebb olvasó a falra mászhat. Colleen képes úgy csavarni a szálakat, hogy az rabul ejtse az olvasót, ezért a regényei általában egy nap alatt kiolvashatóak – már akinek ennyi ideje van olvasásra persze. Azonban az írónő emellett képes túlzásokba esni, elrugaszkodni a valóságtól és túldramatizálni a dolgokat. Legújabb kötete a Csúf szerelem (Ugly Love) egy jó példája annak, hogy az íróknak is van kevésbé termékeny időszaka. Ez a könyv olyan langyos, mint a napon felejtett víz, amit kiöntünk a kertünk sarkába. Először éreztem azt, hogy nem érdekel a történet, unom az ismétlődő részeket és nem érdekel, hogy milyen nyálas „fordulat” fog megoldást nyújtani a szereplők közönséges viselkedésére. No, de nézzük, mi az alaptörténete ennek a remekműnek.

Forrás: Tumblr

Főszereplőnk Tate, aki éppen orvosi tanulmányokat folytat, beköltözik bátyjához, amíg nem talál magának egy takaros lakást az egyetem környékén. A lépcsőházban ismerkedik meg Miles-szal, aki a báty barátja és munkatársa is egyben. A pilóta srác egy pillantásával képes levenni Tate-et a lábáról. A két fiatal között egy egyezség köttetik: csak szex és semmi más. Húha, ilyet még nem láttunk sehol! Milyen egyedi! Tate a kezdetektől érzi, hogy nem lesz képes távol tartani magát a fiútól érzelmileg, de belemegy a buliba és elfogadja Miles szabályait: Ne kérdezz a múltról! Ne várj semmit a jövőtől! Tehát körülbelül két-három napos ismeretség után a lány már előrébb helyezi az idegen érdekeit, mint a sajátját. Oh, hiszen mi már találkoztunk! Utoljára az Első táncban találkoztam ilyen egyszerű lánnyal… Persze el lehet hinni a hirtelen jött szerelmet és az önfeláldozást, hiszen ez csak egy könyv, nincsen valóságalapja.

Tate egy üres porhüvely, akire a leginkább a bugyuta szó illik... több szót nem is pazarolnék rá. Miles pedig egy kisfiú, aki távol áll a felfestett férfiszereptől, amiért olvadoznak a lányok. Miles kívül felnőtt, belül pedig gyerek, aki nem képes problémát kezelni, ezért félresöpri belső vívódásait és évekig csukott szemmel él, a munkába temetkezik és vegetál. Annyira szexi a karakter, mint egy tál retek. Vagy, ha ti az érzelmileg fejletlen kisfiúkra buktok, akkor ajánlom a könyvet, mert itt kiélhetitek piszkos vágyaitokat. Két értelmes karakter kapott helyet a bandában, egyikük Tate bátyja, aki jó testvérként védelmezi kishúgát, illetve a Kapitány, aki jó tanácsokkal látja el és vicces történetekkel szórakoztatja főszereplőnket.



Ha a történet cselekményét kéne elmesélnem elejétől a végéig, nem lenne nehéz dolgom, mert körülbelül öt mondatban összefoglalható, ha nem kevesebben. A történetet két szemszögből követhetjük végig. Tate szemszögéből ismerjük meg a jelent, és Miles nézőpontjából követhetjük nyomon a tragikus múltat, amitől a fiú olyanná vált, amilyenné – figyelem! dráma és könnyzápor veszély! A felépítésnek köszönhetően megismerkedhetünk Miles személyiségével, Rachel iránt érzett hősies szerelmével, gondoskodó oldalával. Komplex képet kaptunk róla, így kiválik a rideg, irányításmániás, „csak szexre kellesz” típusú karakterek közül. Ez a része tetszett az egésznek, illetve a konfliktust feloldó cselekedet is a helyén való volt.

True story...

Kiknek ajánlom? Azoknak ajánlom, akik egyaránt szeretik a pornót és a romantikus könyveket, mert ez a regény valami furcsa és perverz keveréke a kettőnek. A dráma szerelmesei is kapnak egy korty örömöt a történet végén, de a szex leírások kedvelői sem távoznak üres kézzel. CoHo fanoknak persze kötelező olvasmány. A molyos értékelések alapján sokan zabálják a sztorit. Az olvasáshoz vizet és síkosítót ajánlok. Köszönöm a figyelmet, Ella voltam.

Ella Fisher

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése