2020. június 8., hétfő

In Real Life Book Tag


Sziasztok, kedves Olvasók!

Köszönjök szépen a kihívást Blue Nadine-nak újfent, aki szépen ellátott minket booktag kihívásokkal, hogy ne unatkozzunk a nyáron. Ezúttal az In Real Life Book Tag-et töltöttük ki, ami magyarul körülbelül azt jelenti, hogy A valóságban. Őszintén szólva nem volt egyszerű könyvekről szereplőkre váltanunk, mert nem vagyunk hozzászokva az ilyen tag-ekhez, de örülünk, hogy kipróbálhattuk! Nos, fogadjátok szeretettel a válaszainkat. 😊

...................................

Aki kiállna a kis srác érdekében
Ella » Ankarette Tryneowy (A királynő méregkeverője)
Kénytelen vagyok lenyúlni Blue Nadine válaszát, mert tényleg nagyon ügyesen választott karaktert erre a kérdésre. Ankarette bizonyított ezen a fronton A királynő méregkeverője című könyvben, aminek nem mellesleg már nagyon várom a folytatását. Ankarette-re bárkit szívesen rábíznék, még egy olyan veszélyes világban is, amiben ő él.
Steph » Maradj velem (Chris Pennington)
Chris Pennington volt az első, aki eszembe jutott, hiszen ha valaki, ő biztos kiállna a kisebbért és védelembe venné az ártatlant. Elégszer bebizonyította már, hogy a kis öccséért önmagát is feláldozná, de szerintem ez a természetéből fakadóan másra is érvényes lenne, nem csak Davidre. Szerintem nem vagyok egyedül az érzéssel, de már nagyon szeretném a kezemben fogni a harmadik kötetet, hogy megismerhessük az ő szemszögét is...


Aki romantikából analfabéta
Ella » Colin Singleton (Katherine a köbön)
Ha már te is olvastad a Katherine a köbön című regényt, úgy gondolom egyetértesz a választásommal. Colin a tudományok és számok rabja, egy zsenipalánta, aki képes első olvasatra megjegyezni tényeket. Colin célja, hogy felállítsa a szerelem egyenletét. Megnyilvánulásai alapján bárki nerd-ként könyvelné el a srácot, nem véletlen. Colin-nak van még mit tanulnia a szerelem terén...
Steph » Kozák Dénes (Szerelemre castingolva)
Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy kire essen a választásom, hiszen Kozák Dénes két kötetben is bebizonyította, hogy nem konyít a romantikához. A Szappanopera sorozat tini üdvöskéje bár jóképű, és magabiztos, az érzelmi világa még nem forrta ki magát. Nem egy szerencsétlen helyzetbe került már az ellenkező nemmel, és olykor tényleg bölcsebb lett volna, ha inkább nem szólal meg szegény srác.

Akihez tanácsért fordulnék
Ella » Kapitány (Csúf szerelem)
Legfrissebb olvasmányomból hoztam most valakit, aki bár nem kapott sok szerepet a Csúf szerelem cselekményében, egy kedves és üdítő személyiség volt, aki élvezhetőbbé tette ezt az olvasmányt számomra. Szívesen beszélgetnék és kérnék tanácsot egy hasonló veterántól, aki már sok mindent megtapasztalt, sokat látott, csalódott és hibázott.
Steph » Julie Seagle (Flat-out Love)
Juliera úgy gondolok, mint egy legjobb barátnőre, akihez nyugodt szívvel fodulhat az ember. Ha emlékeim nem csalnak, Julie kedvenc tárgya a pszichológia, úgyhogy tuti azon lenne, hogy segítsen a másiknak. Hozzá fordulnék, ha tanácsra lenne szükségem vagy ha szimplán egy kellemes beszélgetésre vágynék egy jegeskávé mellett.


Aki YouTube videókat csinálna
Ella » Philip Digby (Csak a bajt hozod rám)
Bár nem tudom, hogy lennének-e hasonló törekvései drága Digby barátunknak, de abban biztos vagyok, hogy széles közönség lenne kíváncsi a fiú gondolataira. A kicsi Sherlock Holmes-ról el tudok képzelni egy vicces oknyomozó csatornát, ahol az interneten szörfölőkkel karöltve nyomoz kisvárosi rejtélyek után. Én biztos feliratkoznék a csatornájára. TEAM Digby!💛
Steph » Kitty Covey (A fiúknak, akiket valaha szerettem)
Az egész trilógia sóját borsát egyértelműen Kittynek, a legkisebb Covey lánynak köszönhetjük. Bár kritikus és szarkasztikus, egy igazi egyéniség, ami szerintem tökéletes kombinációja egy hiteles youtubernek. El tudom képzelni, hogy Kitty learatja a babérokat egy youtube csatornával, ahol kutyusokkal vagy párkapcsolati tanácsadással foglalkozna, s alkalmanként meglepetés vendégeket is fogadna egy-egy interjú erejéig. 


Akivel leülnél sörözni
Ella » A (Nap nap után)
Elég nagy hype-ot kapott a Nap nap után című könyv, miután filmet készítettek belőle. Én láttam a filmet és olvastam a könyvet is. Egy biztos: a könyv mérföldekkel jobbra sikeredett, ezért elsőként azt ajánlanám a figyelmetekbe. A történet főszereplője A, aki minden nap más testében ébred. Ő egy nem nélküli lélek, aki céltalanul bolyong a világban. Ő aztán már rengeteg mindent megtapasztalt: hogyan néznek rád az emberek a külsőd miatt, milyen barátságok és családi modellek léteznek... Ha leülhetnék vele egy kicsit beszélgetni, rengeteg kérdést szegeznék neki, az tuti.
Steph » Elio (Szólíts a neveden)
Hatalmas visszhangja volt a könyvnek és a filmnek is, ami ez esetben szerintem teljesen jogos, ugyanis egyedülálló történetről és szereplőkről van szó. Egyikük Elio, akivel nagyon szívesen töltenék el egy laza, beszélgetős estét vagy akár egy egész nyarat az olasz Riviérán, hideg sört kortyolva, könyvekről és az élet nagy dolgairól beszélgetve. Elio fiatal kora ellenére egy elképesztően mély érzésű és intelligens fiú, akivel biztos, hogy egy percet sem unatkoznék. 

Aki jelentkezne egy valóságshowba
Ella » Zoey Nichols (Első tánc)
Van egy könyv, ami a valóságshow-k színvonalát hozza, ebből szerettem volna választani. Történetesen a regény főszereplőjét, Zoey-t emeltem ki ezúttal, aki minden bizonnyal szórakoztatni tudná a nézőket hétről hétre szerelmi életével és sziporkázó személyiségével. Ahogy a való életben sem követem a valóságshow-kat, valószínűleg nem akadnék össze a lánnyal. Szerencsére.
Steph »  Dean Heyward-Di Laurentis (The ​Score – A pont)
Bár Dean történetét csak félig olvastam, a Dealben már kellőképpen bemutatkozott. A nagyképű nőcsábász szerintem gondolkodás nélkül jelentkezne egy magamutogató valóságshowba, ahol mindenkinek bebizonyíthatná, milyen szerencsés is a Föld, hogy Dean Heyward-Di Laurentist a hátán hordhatja. Simán el tudom őt képzelni a Való Világ macsó kategóriájában, aki miatt minden adáson 18-as karika virítana...

Akibe szívesen belefutnál a strandon
Ella » Galén (Poszeidón)
Erről a pontról egyből a Poszeidón című könyv ugrott be, ahol a történet legelején főszereplőnk találkozik Galénnal a strandon. A találkát egy tragikus esemény követi, amit nem szívesen élnék át, ám az utána következő részekben szívesen benne lennék, amikor szereplőink szép lassan összemelegednek. Szirén srác? Naná!
Steph » Olivér (Túl szép)
Olivérre esett a választásom, mert bár nem vagyok nagy strandos, feldobná a napomat, ha megjelenne a rajtkőnél. Profi úszóként hatalma alá venné a medencét, de biztos vagyok benne, hogy senki nem bánná, míg rajta legeltetheti a szemét. A testi adottságait félretéve elmondhatom, hogy a regény során megkedveltem a karakterét, hiszen fény derült a beképzelt fiú mögött rejtőző érzelmes oldalára is. 


Akinek szívesen dolgoznál
Ella » Lily Bloom (Velünk véget ér)
Igazából ezen nem kellett olyan sokat gondolkodnom, mert Lily hozzáállása a saját kis virágboltjához nagyon inspiráló. Szívesen dolgoznék vele, mert úgy gondolom motivációban nem lenne hiány, ha ő lenne a főnök. A regényben kiderül, hogy milyen kedves és alkalmazkodó üzletvezető Lily, aki szívesen segít ott, ahol csak tud. Engem megnyert!
Steph » Zelda Rossi (The Butterfly Project)
Úgy érzem, Zelda Rossival nagyon motiváló lenne együtt dolgozni, mert mindig gondolkodásra és kreativitásra sarkallna. Zelda saját képregényén dolgozik a regény során, minden karaktert ő maga rajzol meg, ami szerintem elképesztő dolog. Magam is szívesen foglalkoznék grafikával, Zeldától pedig nagyon sokat tanulhatnék, mert kitartott az álmai mellett és meg is valósította őket. Igazi példakép!

Aki nyilvános helyen idegösszeroppanást kapna
Ella » Sugar Legowski (Sugar)
Sajnos Sugar nehezen viseli a társadalom által ránehezedő nyomást. Sokan piszkálják a lányt a súlya miatt, ami nagyon megviseli őt teljesen érthető módon. Ez a könyv mélyen megrázó, éppen emiatt a lelki terror miatt, amit főszereplőnk kénytelen elviselni. Csodás regény, ajánlom mindenkinek.
Steph » Ella Rodriguez (Cinder és Ella)
Nem titok, hogy az Ellát ért tragédia egy életre megváltoztatta lelki és testi állapotát. Ez nagyban közrehátszik abban, hogy félve mutatkozik emberek előtt és legszívesebben elrejtőzne a saját kis világában. A kihívások viszont ott kezdődnek, mikor beleszeret Hollywood üdvöskéjébe, aki mellett több megpróbáltatás is éri. 

Aki a HR legrosszabb rémálma lenne
Ella » David Pennington (Maradj velem)
Hogyha csapongó életet élő személyt keresünk, akkor nekem van a tarsolyomban valaki, aki nem más, mint David a Maradj velem című kötetből. Úgy gondolom a fiú labilis állapota miatt nem lenne egyszerű dolga a HR interjúkon. Ha esetleg valahova fel is vennék, nem biztos, hogy sikerülne neki túljutni a próbaidőszakon. De lehet ez csak az én véleményem... Mindenesetre szurkolok neki! 
Steph » Gyulai Emánuel (A hatlövetű)
Talán annyi a szerencse, hogy Emánuel, A hatlövetű főszereplője íróként nincs kitéve a HR-es interjúknak, viszont az biztos, hogy meggyűlne vele a bajuk az interjúztatóknak. Amilyen zűrös ügyekbe keveredett, nem csodálnám, ha nem passzolnák tovább az önéletrajzát a felsővezetőségnek. 

Ella Fisher & Steph Pfeiffer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése