2017. június 24., szombat

Colleen Hoover - Maybe not

Colleen Hoover
Maybe not

Fülszöveg
When Warren has the opportunity to live with a female roommate, he instantly agrees. It could be an exciting change.
Or maybe not.
Especially when that roommate is the cold and seemingly calculating Bridgette. Tensions run high and tempers flare as the two can hardly stand to be in the same room together. But Warren has a theory about Bridgette: anyone who can hate with that much passion should also have the capability to love with that much passion. And he wants to be the one to test this theory.
Will Bridgette find it in herself to warm her heart to Warren and finally learn to love?
Maybe.
Maybe not.

Véleményem

Bár az Egy nap talán című regény értékelésénél szigorú voltam, mert Colleen Hoovertől – mint az egyik kedvenc írómtól – ennél többet várok el; az tagadhatatlan, hogy az Egy nap talán egy olyan történet, aminek minden sora a szívembe íródott. Mély érzéseket váltott ki belőlem ez a könyv, szereplői izgalmasak és szórakoztatóak voltak egyszerre. Az egyik személyes kedvencem Bridgette és Warren párosa volt. Tehát amikor megtudtam, hogy született egy kis novella, ami az ő történetüket hivatott bemutatni, egyből ráugrottam a témára. Ez az első könyv, amit végigolvastam angolul, ami részben Hoover kisasszony egyszerű szóhasználatának köszönhető – szerintem nagyon jó választás lehet ez a kis novella azoknak, akik még nem biztosak abban, hogy egy angol regényt végig tudnának olvasni. Srácok, nyugodtan kezdjetek egy Colleen Hoover könyvvel, az majd meghozza az önbizalmatokat! 📚

Tehát kapunk egy Bridgette-t, akinek az élete kész vonatbaleset, 🚆 még soha életében nem érezte más szeretetét, nem tudja, hogyan bonyolódhatna mással romantikus kapcsolatba, ezért a fiúkkal való kapcsolata kimerül a testi érintkezésben, amiben Bridgette kontrollál. Ezzel ellentétben Warren egy kiegyensúlyozott, kedves és vicces karakter, 😋 akinek a gondolkodásmódja pozitív, ezzel ellensúlyozza a lány negatív hozzáállását az egész történet folyamán. Ellentétek találkoznak: Bridgette hideg és ellenszenves, Warren pedig barátságos. Mégis a párosuk nagyon dinamikus, a köztük folyó párbeszédek megmosolyogtatják az olvasót.

A két fiatal kapcsolata a testi kitárulkozással indul, amiből szép lassan mozdul el a lelki kitárulkozás irányába. Warren segíti Bridgette-et a megnyílásban, mindeközben Bridgette olyan érzéseket vált ki a fiúból, amik Warren számára még ismeretlenek. Együtt tapasztalják meg az első igaz szerelmet. 💗 A történet nem váltott szemszögben íródott. Ezúttal főszereplőnk Warren, akinek a fejében lenni meglepően szórakoztató. Fény derül a pornó iránti vonzalmának okára, Bridgette beköltözésének okára és még sok olyan háttérben játszódó részletre, amiket az Egy nap talánban esetleg hiányolhattunk.

MAYBE NOT borítók a nagy világban

A történetben voltak erotikus részek, ám ez nem nyomta el a cselekményt – a szexuális jeleneteknek értelme és helye volt az adott ponton. A szexet az Írónő nem arra használja, hogy gondolati síkon kielégítse az olvasót, ahogyan ezt már sok regényben láttam, hanem ezen keresztül mutatja be, hogyan válik a vad – vágyaktól vezérelt – szex gyengéd szeretkezéssé, hogyan fénylik át az érzelem a testi kontaktusban. Szóval kellemes élményként könyveltem el az erotikus részeket is. Thanks, God!

Összességében csak annyit tudok mondani a Maybe not című novelláról, hogy túlságosan rövid, én többet akartam belőle! A terjedelem miatt kissé kidolgozatlan képet ad a Maybe not, de még így is sikerült Colleen Hoovernek minőségi szórakozást nyújtania nekem. A szereplőket töretlenül imádom, Warren impulzív érzelmei és humora teljesen levett a lábamról, Bridgette gorombasága pedig egyszerre volt kegyetlenül őszinte és szomorú. Nekem a Maybe Someday sorozat nyertes párosa maradnak, még akkor is, ha ebben a novellában olvashattam róluk utoljára. Hogyha téged is megfogott az Egy nap talán légköre, mindenképpen folytasd a sorozatot, mert ez csak egyre jobb lesz! 💝

Minden imádnivaló idézet egy helyen...

Ella Fisher

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése