2018. november 11., vasárnap

5+1 könyv idén decemberre {Ella}

Sziasztok Látogatók!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én személy szerint nagyon szeretem a decembert. Ez az a hónap, amikor a forró csoki és a forralt bor aromái mellett az ünnepi hangulatot is érezni a levegőben. Nagyon szeretem kiválasztani a téli kesztyűmet, ellátogatni karácsonyi vásárokba és gyönyörködni a plázák ünnepi díszleteiben. Úgy gondolom, hogy a teljes átlényegüléshez elengedhetetlen egy hangulatos könyv kiválasztása nemcsak könyvmolyok számára. Ezért hoztam most nektek pár kötetet, amik között én is vacillálok még egyelőre. Fogadjátok szeretettel az én kis decemberi könyvlistámat!
.........................
Cynthia Hand - Vigyázz, Holly Chase!

A Dream válogatás idei friss megjelenése, ami a listánkban helyet kapott nem más, mint Cynthia Hand karácsonyi regénye. Holly Chase nem mindennapi esete a karácsonyt helyezi középpontba. A lány önző viselkedése miatt átkerül a szellemvilágba, ahol a múlt karácsonyainak szellemeként az a feladata, hogy minden évben megmentsen egy eltévelyedett lelket. Így találkozik egy dögös, 17 éves sráccal, aki a lányt régi önmagára emlékezteti. Tilos lenne közel kerülni a fiúhoz, pláne belekeveredni egy zavaros románcba vele. De hát hogyan is lehetne ellenállni a kísértésnek? Nekem egyből felkeltette ez a fülszöveg a figyelmemet, ezért már a könyvet is sikerült beszereznem. Megnézzük mi sül ki belőle.


Katherine Arden - A medve és a csalogány


Lapozzunk egyet és vessünk egy pillantást Katherine Arden fantasy regényére, ami A medve és a csalogány címet kapta. Ez a borító nagyon hangulatos, szívesen tudnám a polcomon. A borító pedig a következőt igéri nekünk: Csodaszép téli mese varázslatról, szörnyekről és a szeretet mindent legyőző erejéről. Fantasy kedvelőknek ez a történet szuper választás lehet a téli hangulat felidézésére. Katherine Arden első regénye az orosz mítoszok és népmesék varázslatos világába viszi az olvasót, ahol a csodák mindennaposak, a démonok és manók jelenléte megszokott, ahol ember és természet olyan összhangban élhet együtt, ahogy csak a legendákban lehetséges.


Jay Asher - Micsoda fény


Jay Asher neve ismerősen csenghet azoknak, akik már olvasták a Tizenhárom okom volt... című könyvet. Asher történetéből sorozat is készült, ami véleményem szerint sokkal nívósabbra sikeredett, mint maga a kötet. Azt már tudjuk az író nem áll híján érdekes ötleteknek, de vajon mivel rukkol elő új karácsonyi kötetében? A regény főszereplői Sierra és Caleb együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt. Egy történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. A fülszöveg bár nem sikeredett túl érdekesre, a borító kedvessége egy szívmelengető élményt ígér a karácsonyi időszakra. Hogyha szereted a szerelmes történeteket, ez lehet az új téli kedvenced.


Christelle Dabos - A tél jegyesei

Bár ez a könyv nem idei megjelenés, nekem nem sikerült még sort kerítenem rá, ezért gondoltam feltüntetem ebben a listában. A borító egy csodálatos, részletgazdag fantasy történetet rejt, ezúttal egy francia írónő: Christelle Dabos tollából. Érdekesség a trilógia első kötetével kapcsolatban, hogy számos irodalmi díjat nyert, és a legnagyobb francia kiadó, a Gallimard első könyveseknek járó elismerését is magáénak tudhatja. A tél jegyesei főszereplője Ophélie különleges adottságai révén kommunikál a tárgyakkal, ujjai alatt összeforr minden, ami szakadt vagy törött, érintése nyomán feltárul a tárgyak és használóik múltja és emellett briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül. Ennyi elég is! Kell!


Charles Dickens - Karácsonyi ének


Végül, de nem utolsó sorban itt van nekünk egy örökzöld mű, amit többen a kedvenceik közt tartanak számon: Charles Dickens - Karácsonyi ének című műve. Az író ajánlása a könyvhöz: Ebben a kísérteties könyvecskében olyan eszme kísértetét próbáltam felidézni, amely olvasóimban semmiféle rossz érzést nem ébreszt – sem önmaguk, sem mások, sem az ünnep, sem pedig jómagam iránt. Kísértsen ez eszme kellemes otthonukban, és senki elűzni ne kívánja! Az 1843-as történetből több film is készült, itt is szerepet kapnak a múlt, jelen és jövő karácsony szellemei, akik hatással próbálnak lenni Ebenezer Scrooge-ra, a kapzsi és szívtelen öregemberre. Kicsit hasonlít az első könyvhöz, úgy tűnik ez egy időtálló alaptörténet.


és a plusz egy...
Meghitt pillanatok - karácsonyi antológia

Húsz novella, húsz pillanat, amikor megállunk kicsit és egyszerűen csak élvezzük az életet. A Meghitt pillanatok antológiába a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolai hallgatóinak munkáiból válogattunk történeteket. A kötetet színesíti Benina, Eszes Rita, Greff Magdi, Róbert Katalin és Rácz-Stefán Tibor írók egy-egy novellája. Hogyha azok közé az emberek közé tartozol, akik inkább a novellák szerelmesei, akkor szeretném a figyelmedbe ajánlani a Könyvmolyképző kiadó karácsonyi antológiáját. Ezek a rövid történetek biztosan segítenek majd belerázódni az ünnepi hangulatba. A kötet még előkészületben van, de a megjelenése még idén várható. Izgatottan várjuk!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése