2018. november 20., kedd

Novemberi megjelenések - Miket ajánlok az angolul olvasóknak? {Steph}

Sziasztok Látogatók!
Ugyan az októberi helyzetjelentés kimaradt a részemről, a novembert nem szerettem volna  külföldi megjelenések nélkül hagyni. Míg az előző hónapban sokkal több népszerű írótól származó kötet jelent meg, a november kevésbé ismert neveket és címeket nyújt az olvasóközönségnek. Én ezt viszont cseppet sem bánom, mert szerintem mindig jó érzés néhány rejtett kincsre találni a hypetömegben. Ezt a stratégiát követve állítottam össze az alábbi kis listát három műfajba sorolva néhány novemberi kötetet. Egy rövid összefoglalót is írtam melléjük, hogy egy kis ízelítőt is kapjatok a történetből. 

>> M I S Z T I K U S <<
...........................................................
Ashley Elston – The Lying Woods
{megjelenés: 2018. november 13.
{kiadó: Disney-Hyperion
{oldalszám: 336
{műfaj: misztikus || young adult
Owen elit iskolai élete darabokra hullik, miután a családi biznisz befuccsol és a bejövő pénz is jelentősen megcsappan. Az üzlet élén apja áll, aki a kudarc után köddé válik, magára hagyva a fiút és anyját, akiknek nem csak az üzleti nehézségekkel találják szembe magukat, de névtelen fenyegetések áldozatául is esnek, amiknek talán közük lehet egy múltbéli rejtélyhez.

Wendy Webb – Daughters of the Lake
megjelenés: 2018. november 1.}
kiadó: Lake Union Publishing}
oldalszám: 294}
műfaj: misztikus || thriller}
Kate kudarcba fulladt házassága után visszavonul szüleihez, mikor egyik nap a házukhoz közeli tónál egy halott nő és gyermeke holtestére bukkan. A nőt senki sem ismeri fel, Kate-tet kivéve, aki álmaiban már többször találkozott a rejtélyes nővel. A tó megannyi rejtélyt és legendát hordoz magában, s Kate úgy érzi, utána kell járnia a halott nő történetének. Akár az álmain keresztül.


>> K O R T Á R S <<
...........................................................
Courtney Stevens – Four Three Two One
{megjelenés: 2018. november 13.}
{kiadó: HarperTeen
{oldalszám: 400
{műfaj: kortárs || ifjúsági
Go Jenningsnek és barátjának, Chandlernek nem kellett volna aznap azon a buszon ülnie, ami bombarobbanás következében tizenkilenc ember életét vette. A buszon utazott még Rudy, a cuki idegen és Caroline, aki többet tudott a robbanás okáról, mint bárki. Egy év elteltével Go elhatározza, hogy felkeresi a tragédia túlélőit, köztük ezt a két embert, akik csak még több konfliktusba sodorják.


Jill Baguchinsky – Mammoth
megjelenés: 2018. november 8.}
kiadó: Turner Publishing}
oldalszám: 304}
műfaj: kortárs || romantikus}

Natalie, a paleontológia megszállotja egy jégkorszaki ásatáson tölti nyári gyakornokságát. Natalie a mindennapokban egy plus-size divatblogger, akinek most sminkektől és vintage ruháktól megfosztva kell helyt állnia az amúgy férfiak által dominált területen. Erőt kell vennie magán ahhoz, hogy nagy felfedezésekre tehessen szert. Elsősorban önmagában. 


>> F A N T A S Y <<
...........................................................

Natasha Ngan – Girls of Paper and Fire
{megjelenés: 2018. november 6.
{kiadó: Jimmy Patterson Books
{oldalszám: 336
{műfaj: fantasy || LGBT
Minden évben nyolc gyönyörű lányt választanak ki, hogy a király szolgálatába szegődjenek. Idén azonban van egy kilencedik lány, aki nem más, mint az aranyszemű Lei, a király kiszemelje. A kilenc lány a királyi palotában fejleszti képességét, hogy tökéletes hitveseivé váljanak az uralkodónak. Lei azonban bosszút forral, miközben egy tiltott szerelem miatt önmagával is harcot vív.


Amy Wilson – Angel and Bavar
megjelenés: 2018. november 6.}
kiadó: Katherine Tegen Books}
oldalszám: 320}
műfaj: fantasy || middle grade}
Szülei halála után Angel új otthonban és iskolában találja magát, ami éppen elég változás, nemhogy még új barátokat is szerezzen. De megismerkedik Bavarral, akinek az elvarázsolt ház félelmetes szörnyeivel szemben kell védelmet nyújtani az embereknek. A két kölyök együtt próbálja meg legyőzni a mágikus világ szülötteit, mielőtt még túl késő lenne és még több ember esne áldozatul.


................................................................................................................................................................
Nektek melyik kötet a legszimpatikusabb ezek közül? 
Van olyan könyv, amit nagyon vártok a hónapban?
Steph Pfeiffer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése